Artikel

Are you adapted for future?

  • 2 minuten leestijd
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Are you adapted for future?</span>

Adapteo

Hier lees je waarom dit belangrijk is.

Laten we beginnen met waarom. Onzekerheid. We hebben de afgelopen jaren al heel wat instabiliteit meegemaakt die verder ging dan iemand kon voorzien. Stormen. Bosbranden. Een wereldwijde pandemie. Oorlog en migratiecrisis. Renteverhogingen. Recessie creëert werkloosheid, verkleint maatschappelijke budgetten en leidt tot nog grotere sociale kloven en ongelijkheden. Niet bepaald een ontwikkeling waar mensen van opknappen.

 

Maar er zijn meer redenen waarom dit belangrijk is: veerkracht, vooruitdenken en toekomstbestendigheid. En groei. De massale verschuiving naar duurzame samenlevingen moet versnellen. We hebben meer welzijn en groei van de sociale infrastructuur nodig om de samenleving te laten bloeien. Groene industrieën moeten groeien om alle voordelen te bieden die nodig zijn voor een fossielvrije toekomst. In heel Europa zien we een golf van herindustrialisatie om de zelfvoorziening op energiegebied en het concurrentievermogen te vergroten en de groene overgang te stimuleren. Maar de overgang zal aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen op het gebied van sociale infrastructuur tijdens het oprichten ervan. Werknemersaccommodaties alleen volstaan niet. Om stabiliteit te bieden aan een enorme toename van inwoners moeten ook de gezondheidszorg, scholen en andere diensten toenemen.

Heart_BuildingEr is een heel eenvoudige oplossing voor al deze behoeften. Schakel over op een toekomstgerichte manier van plannen. Gebruik flexibiliteit als kernstrategie om te navigeren wanneer of waar plotselinge behoeften ontstaan. Stel je voor: als we accepteren dat het vastleggen van de weg vooruit het domste is wat we kunnen doen, en in plaats daarvan gaan plannen voor tijdelijke schommelingen – dan wordt het leven een stuk eenvoudiger. Hoe kunnen we ooit weten wat de toekomst brengt? Is het niet slimmer om een plan op te stellen dat rekening houdt met het feit dat 20% van alles wat we doen en weten, zal veranderen?

Bij Adapteo geloven we dat de toekomstige groei, het welzijn en de robuustheid van samenlevingen, bedrijven en organisaties hierom draait. Het beheren van risico’s is nu in ieders gedachten – maar we willen experts zijn in het accepteren van het onverwachte. Met het oog op een spannend 2024 zal aanpassingsvermogen de basis vormen van alles wat we doen. Van het managen van ons bedrijf, het helpen van onze klanten om aan hun behoeften te voldoen en hoe we onze duurzame impact kunnen vergroten – van het leveren van een ruimte als een dienst tot het worden van een duurzaamheidsrolmodel voor de hele bouwsector.

Het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij staat bij alles centraal. In de praktijk betekent dit dat we bedrijfs- en duurzaamheidsplannen niet langer van elkaar kunnen scheiden. Het genereren van waarde moet tweeledig zijn; groei mag niet ten koste gaan van de impact. Daarom introduceren we dit denkforum. De samenleving laten bloeien is een teamprestatie. En het begint met ons samen. Volg onze serie “Adapted for Future” om geïnspireerd te raken, uitgedaagd te worden of nieuwe gedachten of ideeën op te doen over onze weg voorwaarts.

 

Adapteo is de toonaangevende partner voor aanpasbare ruimtes in Noord-Europa

Actief op 9 markten – Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België, Litouwen, Nederland en Estland. We hebben een grote portfolio met aanpasbare gebouwen en een lange ervaring in de bouw- en vastgoedsector.