Nieuws

Adapteo Group is door Ecovadis beloond met een gouden medaille

  • 2 minuten leestijd
<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Adapteo Group is door Ecovadis beloond met een gouden medaille</span>

Adapteo

EcoVadis, de internationaal bekende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen, heeft Adapteo Group een gouden medaille toegekend voor de inzet en uitstekende prestaties. Dit betekent dat Adapteo als groep nu tot de top 5% van alle beoordeelde bedrijven wereldwijd behoort.

“Dit is een geweldige prestatie voor het team en de Groep als geheel, en ik ben zo trots om deel uit te maken van dit bedrijf met geweldige mensen.”

– Lina K Wiles, Chief Sustainability Officer

Dit is Adapteo’s eerste EcoVadis-beoordeling op groepsniveau en het bereiken van de gouden status bewijst dat het de moeite loont om duurzaamheid centraal te stellen in ons bedrijf. EcoVadis wordt algemeen beschouwd als ’s werelds meest betrouwbare leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Met meer dan 100.000 bedrijven uit alle sectoren wereldwijd beoordeeld, zet EcoVadis de standaard voor duurzaamheidsbeoordelingen. Het doel van EcoVadis is om bedrijfstransformatie te versnellen door een uitgebreide, internationale benchmark van best practices te bieden.

“De EcoVadis Gouden Medaille bevestigt onze inzet en prestaties op het gebied van sociaal- en milieuverantwoorde bedrijfspraktijken, waarbij we onze industrie willen leiden en vormgeven. Duurzaamheid zit in onze kern en ons doel en deze beoordeling geeft ons, onze klanten en partners extra vertrouwen in onze duurzaamheidsprestaties als de leidende leverancier in de industrie. “

– Johanna Persson, President and CEO of Adapteo Group.

De EcoVadis beoordeling biedt een op bewijs gebaseerde analyse van de prestaties en een werkbare routekaart voor voortdurende verbetering. We hebben een enorm voordeel door een circulaire bedrijfsoplossing te bieden om onze klanten te helpen met hun ruimtebehoeften. En om volledig circulair te zijn – van hernieuwbare en duurzame grondstoffen tot een eeuwig leven na de dood van de producten waartoe we ons hebben verplicht in onze duurzaamheidsdoelstellingen – moeten we ons blijven ontwikkelen. De EcoVadis beoordeling geeft ons een goede routekaart voor verdere verbeteringen, omdat het onze huidige positie verduidelijkt en richting geeft aan de prioritering in de komende jaren.

 

Kort over EcoVadis

De Ecovadis beoordeling is gebaseerd op de tien principes van UN Global Compact, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de GRI-standaarden (Global Reporting Initiative) en de ISO 26000-standaard. Het evalueert 21 duurzaamheidscriteria over vier kernthema’s: Milieu, Arbeid, Mensenrechten, Ethiek en Duurzame inkoop.

Adapteo's visie op duurzaamheid

Onze industrie is geen uitzondering en wij willen vooroplopen met een circulair bedrijfsmodel en duurzame gebouwen als oplossing voor zowel de maatschappij als het milieu. Onze ambitie is om een van de meest duurzame bedrijven in de branche te worden en het voortouw te nemen in ons vakgebied.