Klantcases

Herrie bij de gemoedelijke dorpsschool

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Herrie bij de gemoedelijke dorpsschool</span>

Veiligheid boven alles! Als er een nieuwe school komt op de locatie van het oude pand, moet je uitwijken. Daarom zijn de 320 leerlingen van de gemoedelijke Sint Antoniusschool in Klein Zundert nu verdeeld over een tijdelijk gebouw en een andere school, op veilige afstand van herrie, stof en sloopkogels. Directeur Vera Martens en wethouder Judith Kuijpers zijn dik tevreden.

“Met de hele hete dagen zaten we er koel bij” “Modulaire bouw heeft echt een vlucht genomen.”

 

“Momenteel krijgen vier groepen les in een collega-school die ook onder ons bestuur valt en de 220 andere leerlingen zitten in modulaire bouw”, vertelt Vera Martens die nu vijf jaar directeur is van de Sint Antoniusschool voor primair onderwijs, die ze omschrijft als ‘een gemoedelijke dorpsschool’. De gemeente zoekt altijd eerst naar ruimte in bestaande gebouwen, maar die was er niet voldoende, dus vandaar de modulaire bouw van Adapteo. “Ideaal tijdens deze overbruggingsfase”, vindt wethouder Judith Kuijpers die naast onderwijs onder andere maatschappelijk vastgoed in haar portefeuille heeft.

Korte lijnen
Adapteo kwam er als beste uit na de Europese aanbesteding, zegt Judith. “Naast de – lekker Hollands – prijs-kwaliteitsverhouding vonden wij Adapteo ook qua planning en op andere onderdelen zoals klimaatbeheer de beste. De samenwerking was prettig, er waren korte lijnen.” Vera: “Ik kon meedenken over bepaalde details en voorafgaand een paar keer kijken, zodat ik mijn collega’s kon voorbereiden. Dat was fijn. En tijdens de aanbouw konden we regelmatig even, als ik het aankondigde, langskomen met de gemeente.”
Spannend
Het tijdelijke gebouw van 11 klaslokalen bestaat uit 68 units, verdeeld over 1.152 vierkante meter en blijft 2 jaar staan. Vera: “Het bevindt zich niet in Klein Zundert maar Zundert, die plaatsen liggen tegen elkaar aan, hemelsbreed zo’n 500 tot 800 meter van de bouwlocatie. De leerkrachten en de kinderen vonden het best spannend, een andere locatie en een nieuw gebouw, maar na een weekje ben je toch weer gewend aan waar alles staat of ligt. Het gebouw ziet er netjes en strak uit, alles is fris en nieuw. We zijn de eerste gebruikers, dat is wel heel fijn.”
Luxe
Vera: “Geluidstechnisch is het ook heel goed, je hoort de andere groepen niet of nauwelijks, dat vinden wij ook een pré.” Judith: “Het is een prettig en veilig gebouw, de leerlingen en de medezeggenschapsraad lieten weten dat ze het heel fijn vinden qua klimaatbeheer. Ze zitten koel en prettig in lichte lokalen. Met name het klimaat is een plus, ze zijn er enorm op vooruitgegaan.” Vera: “Met de heel hete dagen zaten we er koel bij, dat waren we op onze oude school niet gewend, dat is wel een luxe.”
Grote hallen
Heel blij is Vera met de grote hallen tussen de lokalen bij de kleuters en de opbergkasten. “Geen kleine gangetjes maar veel ruimte! Daar kun je samenwerken, kunnen kinderen een biebboek uitkiezen, taakjes doen en er staan een zandtafel en bouwhoek. Ook hebben we redelijk wat opbergplaats dus spullen die we wilden meenemen konden mee.” Een hoop verouderd materiaal, van werkbladen tot verkleedspullen, werd opgeruimd voor de verhuizing. Vera verheugt zich op de nieuwbouw.
Speelterrein
“We gaan van éénlaags naar tweelaags, dan houden we rondom meer speelterrein over.” Dat past goed bij de Sint Antoniusschool want er wordt regelmatig gewerkt met bewegend leren. Denk aan een bal overgooien terwijl je de tafels opnoemt. Vera: “Met spelling worden er bijvoorbeeld kaartjes op het schoolplein gehangen waarbij de leerlingen kaartjes moeten zoeken met de juiste letters. Dan zijn ze tegelijkertijd aan het rennen, schrijven en denken.”
Complimenten
Adapteo heeft ruim 65 jaar ervaring met modulaire bouw, maar baas boven baas: de Sint Antoniusschool viert straks in haar nieuwbouw dat ze ruim 100 jaar bestaat – waarvan 45 jaar in het onlangs gesloopte pand. Judith: “We hebben als gemeente vaker gebruik gemaakt van modulaire bouw en als je ziet wat er allemaal kan: er is enorm veel veranderd in die 65 jaar.” Vera: “We krijgen ook complimenten van ouders die onder de indruk zijn, de ontwikkeling van modulaire bouw heeft echt een vlucht genomen.”

 

Meer weten over onze aanpasbare gebouwen?

Wilt u een medewerker spreken of meer weten over onze aanpasbare gebouwen? We willen graag met u samenwerken om de juiste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften.