Klantcases

Hutten, kano’s en een boerenkapschuur

<span id="hs_cos_wrapper_name" class="hs_cos_wrapper hs_cos_wrapper_meta_field hs_cos_wrapper_type_text" style="" data-hs-cos-general-type="meta_field" data-hs-cos-type="text" >Hutten, kano’s en een boerenkapschuur</span>

Jeugdland in Almere moest plaatsmaken voor woningbouw. Erg? Helemaal niet! De huttenbouwspeelplaats kreeg er in Almere Haven een mooiere locatie voor terug. En een veel beter gebouw. Het oude geraamte in een nieuw jasje. “Wel zo milieuvriendelijk.”

“We kunnen nu veel efficiënter werken, daar is goed over nagedacht.”

“Hergebruik is milieu- en budgetvriendelijk.”

“Dit schuine dak is uniek voor Adapteo, die normaal platte daken maakt.”

“Het nieuwe gebouw is echt een verbetering; iedereen is enthousiast”, zegt accomodatiebeheerder Yvonne van den Bosch Scholten. “Er is heel veel daglicht. Door de grote ramen kijk je makkelijker naar buiten. Vanuit het kantoor heb je beter zicht op de ingang. Er is een grote keuken en we hebben nu een hal waar kinderen zich inschrijven voor ze de zaal inkomen. Het is allemaal veel praktischer. We kunnen efficiënter werken; daar is goed over nagedacht.”

Boogschieten

Jeugdland Haven, geleid door de maatschappelijke organisatie De Schoor, is een huttenbouwspeelplaats voor kinderen van vier tot veertien jaar. Naast huttenbouwen kunnen ze hier ook trampoline springen, skelteren, slingeren aan de kabelbaan, knutselen, vlotten bouwen, koken, bakken, boogschieten en kanoën. Jeugdhaven staat op een soort eiland, omgeven door water en grenst aan een voedselbos, dat wordt gebruikt door Almere Havenaren. Als er een vrijwilliger is, kunnen kinderen samen met hem of haar vruchten uit het bos halen om bijvoorbeeld vruchtenjam te maken. Yvonne: “We zitten nu tussen drie scholen in, aan een verlicht fietspad zonder auto’s en vlakbij een bushalte. Echt ideaal.” Je zou het door de nieuwe look niet zeggen, maar het hart van het gebouw, bestaande uit negen units, is nog het oude.”

Tiende unit

“We hebben gekozen voor een ‘refurbished’ aanpak, omdat hergebruik milieu- en budgetvriendelijk is”, zegt Ed Schippers, projectmanager van Gemeente Almere. Adapteo heeft het originele gebouw naar de fabriek meegenomen, gecontroleerd, schoongemaakt en aangepast. “De schil is compleet nieuw ontworpen met duurzame materialen en de kwaliteit is opnieuw voor veertig jaar gegarandeerd. Een prachtige vorm van duurzaam omgaan met materiaal en grondstoffen”, zegt Ed tevreden. Er kwam nog een nieuwe, tiende module bij om aan alle wensen te kunnen voldoen qua volume.

Boerenkapschuur

De buurt had wel de eis dat het gebouw zou passen in de mooie, natuurlijke omgeving, bestaande uit een park met veel groen, bomen en water. “Daarom is voor onopvallend zwart gekozen en een schuin dak, waardoor het gebouw op een boerenkapschuur lijkt.” Ed was heel blij dat Adapteo dit kon realiseren. “Dit is uniek voor Adapteo. Het bedrijf maakt normaal platte daken. Ook de opslag valt onder dit dak, waardoor je geen extra schuurtjes meer nodig hebt.” Yvonne: “De opslag, die uit twee zeecontainers bestaat, heeft dezelfde mooie kunststof ombouw als het hoofdgebouw gekregen. Het lijken net echte planken.”

Zonnepanelen

Niet alleen de hergebruikte modules maar ook de benodigde techniek is duurzaam. Ed: “We hebben qua uitstraling, techniek en isolatie zoveel mogelijk de eisen en wensen van deze tijd verwerkt in het plan.” Yvonne: “Ja, we hebben geen gas meer. De stroom komt van zonnepanelen, en de verwarming wordt geregeld via een luchtwarmtepompsysteem. Wij zijn erg blij, maar de kinderen zijn dolenthousiast. Ondanks dat het regende, stonden ze bij de opening in drommen te dringen voor de deur en elke week wordt het drukker!”

 

Meer weten over onze aanpasbare gebouwen?

Wilt u een medewerker spreken of meer weten over onze aanpasbare gebouwen? We willen graag met u samenwerken om de juiste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften.